Beobank Beleggerslexicon

Klant: onlyhumans | Voor: Beobank
 

Maak zestig (!) films over begrippen uit de financiële wereld.” Het was een volstrekt nieuwe uitdaging voor ons. Potentieel on-sexy maar met een happy end. Het Beobank beleggerslexicon helpt beginnende beleggers doorheen het bos van financiële termen. De inhoud varieert van rechttoe rechtaan (een aandeel?) tot erg complex (quantitative easing?). Al onze ervaring met het vertalen van complexe inhoud naar duidelijke beelden en tekst kroop in dit project en het resultaat mag er zijn.

We zijn erin geslaagd, ondanks het grote aantal films en de lange productietijd, een reeks neer te zetten. Onze eigenheid zit helemaal in de taal, het beeld en de beweging. De Beobank look-and-feel ligt er als een saus overheen.

De filmpjes duren nooit langer dan één minuut waarna je op de hoogte bent van weer een nieuw begrip. Verwijzingen in de animaties verleiden je om ook de andere termen te bekijken. De ideale opstap dus voor beginnende beleggers!

Het publiek van Beobank is erg divers. Om iederéén wegwijs te maken in de wereld van beleggingen sloegen zij de handen in elkaar met Onlyhumans. Die laatsten zorgden voor het overkoepelende plan achter het Lexicon en schreven er de blogposts en definities voor.

Maar zo’n woordenlijst dreigt een stoffige boel te worden en daarom dacht Onlyhumans aan animatiefilm. DRIFT dus. Wij schreven de teksten voor de films, vertaalden die naar verrassende beelden en lieten het allemaal bewegen in onze eigen stijl.

Sinds de eerste vraag zijn er twee jaren verstreken waarin we vier delen van elk vijftien films tot een goed einde brachten. Wij zijn blij met het resultaat, Onlyhumans was zeer tevreden over de samenwerking en Beobank is een uitgebreid lexicon rijker.

Zo.