CUBEGEM 2020

Klant: vzw Cultureghem

Een woordje over de klant

Cultureghem vzw boort in Anderlecht het potentieel van de bruisende ontmoetingsplek Abattoir aan en werkt  zo mee aan een nieuwe creatieve en ondernemende zone voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Cultureghem is een antwoord op de acute behoefte van bewoners in Anderlecht en bij uitbreiding heel Brussel naar kwaliteitsvolle publieke ruimte. Een klaslokaal, een speelplaats, een voetbalveld, een keuken, een tentoonstelling, een stadsliving, … evenveel ruimtes voor evenveel gebruiken en gebruikers in de stad.

de uitdaging

Cultureghem werkt aan CUBEGEM. Een project dat meer visibiliteit voor de werking van Cultureghem moet creëren. Ze doen dit door het plaatsen van vaste en flexibele structuren op de site van Abattoir. Die structuren gebruiken ze als ontmoetingsplaatsen die de creativiteit en ondernemingszin van de buurtbewoners aanspreken. Tegen 2020 moeten de structuren opgetrokken of gemaakt zijn.

Als deel van hun communicatieplan zochten ze een korte, aanstekelijke en duidelijke manier om hun plannen voor te stellen. Een manier om snel het basisidee van CUBEGEM mee te geven en de aandacht te trekken van de betrokken partijen en gesprekspartners.

 

de aanpak

Cultureghem draait om mensen. De bonte verzameling enthousiaste, verrassende en open Brusselaars zoals je die elke week weer tegen komt op de site van Abattoir en daaromheen.
DRIFT schreef daarom een verhaal waarin je de verschillende gebruikers van de site voorgesteld krijgt. Je ziet hoe zij, en bij uitbreiding de hele buurt, gebaat zijn bij de ingrepen van CUBEGEM. Ook maken we duidelijk waar de nieuwe structuren nu precies toe gaan dienen.

het resultaat

Op een kleine twee minuten tijd krijg je een beeld van wat CUBEGEM kan betekenen voor de Brusselaars en al de andere bezoekers van de site in Anderlecht.
Cultureghem heeft met onze animatiefilm de ideale tool om afspraken en presentaties te openen. Ze geeft uitstekend weer waar Cultureghem voor staat, hoe ze tegen hun buurt aankijken en wat ze voor de buurt kunnen betekenen.

 

 

CREDITS

ontwerp en uitvoering: DRIFT

sound: Sounddesigner.be