De Theunisbrug

Het verhaal van de Theunisbrug die vervangen wordt – met alle overlast die daarbij komt kijken – is zeer complex. Wij krijgen het uitgelegd in twee minuten. Meer nog, wij tonen ook het waarom en wat de toekomst brengt. Dat spaart weer een hoop frustratie.

De Vlaamse Waterweg, die alles rond de binnenvaart beheert, vernieuwt het Albertkanaal. De bruggen over het kanaal krijgen dan ook een stevige make-over en worden deels vervangen. Maar dat doe je niet zomaar. Zeker wanneer de omgeving gelijktijdig wordt aangepakt.
 
Dat is het geval bij de Theunisbrug, die Deurne met Merksem verbindt. Dit project spreidt zich uit over meerdere jaren en in verschillende fases. Wij maken dat complexe verhaal begrijpbaar voor iedereen.
 
We wroetten door de berg informatie en technische tekeningen, schrapten en schaafden tot we de essentie te pakken hadden. In de animatie leggen we uit hoe en waarom de werken gebeuren en ook een kijkje in de toekomst.
 

De gekozen tekenstijl is vlak met waar het kan – voor dat tikkeltje meer – een isometrisch perspectief. Zo blijft het beeld eenvoudig terwijl de inhoud correct en complex blijft.
We zijn er ook hier weer in geslaagd een ingewikkeld idee concreet te maken en draagvlak te creëren voor deze werken. Op naar de toekomst van de Theunisbrug!