UZ Brussel - Genetische testen

Klant: UZ Brussel
 

Een genetische test? Een glazen bol voor de toekomst? Nee, bedankt! Waarom zou ik alles willen weten? En wat gebeurt er met al mijn informatie? Is dat wel veilig allemaal? Moet ik dan in een hi-tech machine kruipen? Veel vragen dus…

Er bestaat wel wat terughoudendheid tegenover genetisch testen. En kritisch zijn is goed, maar dat leidt soms tot gemiste kansen! Daarom ontwikkelden we voor het UZ Brussel drie animaties die je op een heldere manier tonen wat een genetische test voor jou kan betekenen, en wat er dan allemaal bij komt kijken.

We volgen Anja en doorlopen met haar de belangrijkste aspecten rond genetisch testen. In klare taal, duidelijk voor iedereen, halen we de mist weg rond deze straffe techniek. Omdat het mensen kan helpen, en iedereen weet: voorkomen is beter dan genezen!

Voor deze tweede samenwerking met het UZ Brussel ontwikkelden we 3 video’s. Naast de algemene video waarin we het nut van genetisch testen belichten, gaan we in twee andere animaties dieper in op het verloop van zo’n onderzoek, en belichten we jou recht op keuze van informatie als patiënt.

onderzoeksaanpak

gewenste resulaten

CREDITS

ontwerp en uitvoering: DRIFT

sound: Sounddesigner.be