Alex and the bravest dad in the world

Kinderen die iemand uit hun directe omgeving ziek zien worden met kanker, hebben vaak vragen waar ze maar moeilijk een gepast antwoord op krijgen. Amgen maakte speciaal voor hen het knap geïllustreerde stripverhaal ‘Alex and the bravest dad in the world’. Het boek helpt hen ‘multiple myeloma’, een vorm van bloedkanker, te begrijpen.

 

De leuke tekeningen en sterke getuigenis geven de film de nodige impact.

Om dit boek, en de drie andere boeken uit de reeks, meer bekend te maken bij patiënten en hun familie, maakten we er een animatiefilm over die Amgen onder patiënten kan verspreiden.

 

Het was logisch te vertrekken van de leuke tekeningen en het verhaal van de strip, maar enkel daarmee zou nog niet duidelijk zijn waarvoor het boek dient en voor wie het gemaakt werd. De impact die het boek heeft verdiende in onze ogen (en in die van Amgen) zeker ook een plaats in de film. En zo kwamen we uit bij de getuigenis van Katrien.

 

Katrien’s man, Peter, strijdt al voor een tweede keer tegen multiple myeloma. Samen hebben ze een zoontje, Victor. Hij begrijpt niet altijd wat er met zijn papa aan de hand is of waarom hij soms niet reageert zoals Victor gewend is. Katrien vertelt hoe het boek haar heeft geholpen om Victor antwoorden te geven.

 

Visueel maken we een link met de leefwereld van jonge kinderen. Speelgoedblokjes vertolken al rollend, vallend en draaiend de stem van Katrien. Een keuze die de juiste toon weet te raken.

Amgen MM