Brussels Airport Apron Safety

over de klant

Brussels Airport, de nationale luchthaven van België.

de uitdaging

Brussels Airport wil op een erg eenvoudige, universeel begrijpbare manier de regels rond veiligheid op de landingsbaan/apron weergeven. En dit voor alle medewerkers van de vele diensten die daar werkzaam zijn. Denk aan tankwagens, cateringtrucks, bagagehandlers enzovoort. BBC koos daarom voor animatie en nam contact op met DRIFT.

de aanpak

BBC speelde met het idee van een animatiefilm waarin een duidelijk onderscheid in de do’s en don’ts wordt weergegeven. De film werd opgedeeld in 4 hoofdstukken: ‘general safety’, ‘pre-arrival’, ‘airplane present’ en ‘departure’. Telkens werpen we een blik op ‘Breakneck Airport’, een luchthaven waar alle regels aan de laars worden gelapt, wat steeds tot de nodige, al dan niet komische, chaos leidt. Achteraf krijgen we pancartegewijs duidelijk te zien hoe het wel moet. DRIFT kwam met scenario’s voor de 4 films, welke steeds een kettingreactie tonen van alles dat fout kan gaan als men zich niet aan de regels houdt. Deze werden samen op punt gesteld waarna we de productie invlogen…

het resultaat

Vier speelse filmpjes die de boodschap overbrengen zonder belerend te zijn, op een uitdagende manier om de aandacht te houden en bovenal duidelijk en eenduidig!

CREDITS

concept: BBC Communication

ontwerp en uitvoering: DRIFT

sound: Sounddesigner.be