lang leve de envelop

Klant: BOZO film | Voor: FEPE
 

over de klant

FEPE is een internationale vereniging die meer dan 100 Europese bedrijven vertegenwoordigt die direct of indirect betrokken zijn bij de aanmaak van de papieren enveloppe. Deze omvatten bedrijven die enveloppen maken of verdelen. Met Bozo Film Company werkten we al vele keren samen. Ze vroeg ons dit keer om een stop motion animatie te maken rond de activiteit van FEPE.

de uitdaging

De papieren enveloppe staat steeds meer onder druk van digitale media. Maar de rol van de enveloppe is zeker nog niet uitgespeeld. Mensen herinneren aan al die momenten waarop je nog het liefst van al een enveloppe in de bus ziet vallen, dat is het doel.

de aanpak

Stop motion heeft een zeer handgemaakte look and feel. Deze techniek past erg goed bij een tastbaar product als een enveloppe. Bozo Film Company kent onze expertise op het vlak van stop motion en onze manier van werken. Ze kwamen dan ook snel bij DRIFT terecht voor de uitvoering van het project. Met een uitgeschreven copytekst klaar gingen we aan tafel. We ontwikkelden enkele sfeerbeelden. De timing van de film werd op de beelden van het storyboard vastgelegd in de animatic. Eens die goedgekeurd was, gingen we aan de slag met de echte animatie.

het resultaat

Persoonlijke, zakelijke of verrassende post. We ontvangen het allemaal nog steeds liefst in de bus, op elk uur van de dag. Dat is wat we overbrengen met deze film.
Opdracht volbracht!

CREDITS

copy, scenario: BOZO

ontwerp en uitvoering: DRIFT

sound: Sounddesigner.be